Bojoura in nieuw Nederpop boek

De 30 meest vernieuwende of invloedrijke Nederlandse zangeressen uit zo’n 65 jaar Nederpop worden door auteur Tim Treffers geportretteerd in een rond februari te verschijnen boek dat wordt uitgegeven door uitgeverij Noordboek.

Tim is een 35-jarige muzikant en journalist, en maakte bijvoorbeeld voor Avrotros en radio 2 de podkast ‘De Nederpopcast’ samen met Carolien Borgers.

“Het gaat een soort eregalerij worden van de vrouw in de Nederlandse muziekscene. Daarbij ga ik niet alleen in op de creatieve hoogtepunten, maar ook bijvoorbeeld het (over)leven in een mannenwereld, me too en commerciële concessies. Door tientallen zangeressen te spreken van verschillende generaties gaat zich een beeld ontvouwen van de weg die de vrouw op het Nederlandse podium de afgelopen decennia heeft moeten afleggen.”, volgens Tim Treffers.

Een paar voorbeelden: Ellen ten Damme, Trijntje Oosterhuis, Anita Meyer, Astrid Nijgh, Angela Groothuizen, Bonnie St. Claire, Lenny Kuhr, Desray, Roxeanne Hazes en Lois Lane tot aan de allernieuwste lichting zangeressen. En natuurlijk Bojoura.

Het boek is een langgekoesterde droom van Tim, die begin volgend jaar uitkomt.