Bojoura in ‘The Story Of’ 2011

Bojoura in ‘The Story Of’
maandag 14 november 2011 11:04

In het radioprogramma ‘The Story Of’ staat op zondag 20 november de Haagse Bojoura centraal. Bojoura is de artiestennaam van Rajna Cleuver van Melzen, die op 15 april 1947 werd geboren in ’s Gravenhage. Deze folk- en popzangeres behaalde aan het einde van de jaren ’60 en het begin van de jaren ’70 van de vorige eeuw haar grootste successen.

bestofJCSHaar vader is Nederlands, haar moeder is Bulgaars. Bojoura was een van de weinige vrouwen die iets betekende in de muziek van de jaren 60. Ze had een handvol hits, zag eruit als een hippie-meisje met lang haar en kom nog mooi zingen ook. Ze is net twintig als haar debuutsingle ‘Everybody’s Day’ in 1967 uitkomt. Het nummer is geschreven door George Kooymans en Rinus Gerritsen van toen nog “The Golden Earrings”, dat een achttiende plaats in de Top 40 haalde.

Er volgden daarna nog vier singles waarvan ‘Frank Mills’, uit de Musical Hair, in 1969 met een achtste plaats haar grootste hit werd. Daarna lijkt het al weer afgelopen met de veelbelovende carrière. In 1971 begint ze met behulp van Thijs van Leer en Ruud Jacobs aan een come-back. De singels ‘Everything is Allright’, uit Jesus Christ Superstar, ‘Allentown Jail’ en ‘What is Love’ blijven steken in de tipparade. Maar net wanneer het grote publiek Bojoura voorgoed dreigen te vergeten scoort ze nog een grote hit met het nummer ‘The Letter’, dat in het begin van 1974 vijf weken in de Top 40 staat. Bojoura is inmiddels huisvrouw en woont met haar gezin in Den Haag.

Het programma ´The Story Of´ wordt uitgezonden op zondag 20 november tussen 17.00 en 18.00 uur.