Author Archives: hamerslag

Nieuwe foto’s in Plugging

Om zichzelf te promoten trad Bojoura regelmatig op in televisieprogramma’s.  Onder het kopje promotiefoto’s, zijn foto’s toegevoegd van ‘Fan Fan’ uit 1969 en Close-Up uit 1972.

2-CD met A’s & B’s nu verkrijgbaar

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is de dubbel-cd ‘The Golden Years ..” van Bojoura gereleaset. De uitgave wordt vergezeld door een mooi boekje met tekst van Robert Haagsma en foto’s van o.a. Herman Kooymans (R.I.P.), de “hoffotograaf” van Bojoura in de jaren ’60.

Universal heeft veel moeite gedaan om de opnames te remasteren. Hiervoor is gebruik gemaakt van gedigitaliseerde analoge tapes en in een enkel geval het vinyl dat goed bewaard in de archieven was opgeslagen. Bojoura is zelf erg tevreden over het eindresultaat en is vooral trots op de latere opnames waarvan zij zelf bijdroeg als componiste. Eén van haar favoriete nummers blijft echter ‘Looking for that land pt.2’ uit de Polydor-tijd, dat zij samen met George Kooymans schreef als B-kant voor ‘Frank Mills’. Vanaf vandaag kun je de CD’s ook beluisteren via Spotify*. Meer nieuws over Bojoura lees je op de site van uDiscovermusic.nl

*De tracks van Sony (CBS) staan helaas (nog) niet op Spotify vanwege ontbreken van de digitale rechten

 

The Golden Years of Dutch Pop Music

Vanaf week 2 kan de dubbel-cd ‘Bojoura – The Golden Years of Dutch Pop Music’ vooruit besteld worden bij de meeste cd-winkels en webwinkels. In totaal zijn er 48 tracks op de cd’s te vinden, waaronder een groot aantal tracks dat nooit eerder (officieel) op cd is uitgebracht.

Vanzelfsprekend zijn de A- en B-kanten van de eerste 5 door Polydor (Universal) uitgebrachte singles ook op de compilatie te vinden. Uniek zijn de A- en B-kanten van de 10 door CBS uitgebrachte singles, waaronder de hit ‘The Letter’ en de 2 laatste singles ‘Another Suitcase In Another Hall’ (Basart Int.) en ‘Hard Times’ (EMI). Om de compilatie compleet te maken zijn een aantal tracks toegevoegd van de 2 door CBS uitgebrachte albums van Bojoura. Robert Haagsma (Popjournalist) schreef een interessante biografie over Bojoura, die in het begeleidende boekje komt.

Onbekende foto ontdekt

Bojoura-poesZo nu en dan duikt er een onbekende foto op van Bojoura op internet. Ook dit keer vonden we een fraai exemplaar met poes Lot , gemaakt in Bojoura’s eerste huis aan de Kanaalweg in Scheveningen rond 1977.

Biografie aangepast

De Wikipedia-foto

De Wikipedia-foto

De Engelstalige biografie op de hoofdpagina is aangepast. Dit komt o.a. doordat de informatie op Wikipedia (NL) onjuist was en aangepast moest worden. Inmiddels is ook deze informatie bijgewerkt en er is zelfs een vrij recente foto van Bojoura op Wikipedia geplaatst.

 

Bojoura en Buffoons op CD

allgoodgiftsUniversal Music BV brengt in de serie ‘The Golden Years of Dutch Pop Music’ een dubbel-cd uit met het werk van The Buffoons, een popgroep uit Twente die in de jaren ’60 en ’70 furore maakte. In 1972 bracht de band een 7″ single uit samen met Bojoura. Hierop de nummers: ‘All Good Gifts’, ‘Day by Day’ en ‘By my side’. Deze nummers zijn nu ook te beluisteren op deze CD-release.

Het is niet bekend of er nog meer werk van Bojoura in ‘The Golden Years of Dutch Pop Music’ zal verschijnen. Deze release is de eerste waarin opnames voorkomen die destijds op het CBS-label zijn uitgebracht. Wel laat Universal Music BV weten dat er ook nog ‘Multi-artist’ compilatie CD’s in de reeks zullen uitkomen. Het is goed mogelijk dat ‘Everybody’s Day’ en ‘The Letter’, beide met B-kant hierop voor zullen komen volgens een woordvoerder.

Onbekende Bojoura-foto op Facebook

foto

In de Facebook groep ‘Dutch 60’s Beat and More’ vonden we een tot nu toe onbekende foto van Bojoura. Zelfs in de fotocollectie van Bojoura komt deze foto niet meer voor. De foto is waarschijnlijk gemaakt door Herman Kooymans, de broer van George. Hij was in de jaren 60 de hoffotograaf van Bojoura. Met dank aan Ron Swart.

Autograph rush

The last few week we experienced a rush of autograph collectors. Our standard autograph-card ‘Thank you for calling’ is at it’s end, so we will have to order new ones. So please be patient when your request takes some time. Bojoura will answer all your letters and e-mails as soon as she can. Thank you!

Bojoura op Apple?

Bojoura_apple_1968Uit een artikeltje in het Amerikaanse blad Billboard van 1968 zou blijken dat Bojoura een contract had getekend met Apple Records van The Beatles.

Ed Dieckmann en een Duitse collega schrijven een trilogie boeken over het wel en wee van het Apple label. Binnenkort zal Bojoura hier vertellen hoe het zat met dat contract en alles wat eraan vooraf ging en de contacten die er waren met Paul McCartney. En natuurlijk ook hoe het komt dat er nimmer een nummer van Bojoura op het Apple label is verschenen.