Category Archives: Nieuws

Laatste nieuws

Nieuwe foto’s in Plugging

Om zichzelf te promoten trad Bojoura regelmatig op in televisieprogramma’s.  Onder het kopje promotiefoto’s, zijn foto’s toegevoegd van ‘Fan Fan’ uit 1969 en Close-Up uit 1972.

2-CD met A’s & B’s nu verkrijgbaar

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is de dubbel-cd ‘The Golden Years ..” van Bojoura gereleaset. De uitgave wordt vergezeld door een mooi boekje met tekst van Robert Haagsma en foto’s van o.a. Herman Kooymans (R.I.P.), de “hoffotograaf” van Bojoura in de jaren ’60.

Universal heeft veel moeite gedaan om de opnames te remasteren. Hiervoor is gebruik gemaakt van gedigitaliseerde analoge tapes en in een enkel geval het vinyl dat goed bewaard in de archieven was opgeslagen. Bojoura is zelf erg tevreden over het eindresultaat en is vooral trots op de latere opnames waarvan zij zelf bijdroeg als componiste. Eén van haar favoriete nummers blijft echter ‘Looking for that land pt.2’ uit de Polydor-tijd, dat zij samen met George Kooymans schreef als B-kant voor ‘Frank Mills’. Vanaf vandaag kun je de CD’s ook beluisteren via Spotify*. Meer nieuws over Bojoura lees je op de site van uDiscovermusic.nl

*De tracks van Sony (CBS) staan helaas (nog) niet op Spotify vanwege ontbreken van de digitale rechten

 

The Golden Years of Dutch Pop Music

Vanaf week 2 kan de dubbel-cd ‘Bojoura – The Golden Years of Dutch Pop Music’ vooruit besteld worden bij de meeste cd-winkels en webwinkels. In totaal zijn er 48 tracks op de cd’s te vinden, waaronder een groot aantal tracks dat nooit eerder (officieel) op cd is uitgebracht.

Vanzelfsprekend zijn de A- en B-kanten van de eerste 5 door Polydor (Universal) uitgebrachte singles ook op de compilatie te vinden. Uniek zijn de A- en B-kanten van de 10 door CBS uitgebrachte singles, waaronder de hit ‘The Letter’ en de 2 laatste singles ‘Another Suitcase In Another Hall’ (Basart Int.) en ‘Hard Times’ (EMI). Om de compilatie compleet te maken zijn een aantal tracks toegevoegd van de 2 door CBS uitgebrachte albums van Bojoura. Robert Haagsma (Popjournalist) schreef een interessante biografie over Bojoura, die in het begeleidende boekje komt.

Onbekende foto ontdekt

Bojoura-poesZo nu en dan duikt er een onbekende foto op van Bojoura op internet. Ook dit keer vonden we een fraai exemplaar met poes Lot , gemaakt in Bojoura’s eerste huis aan de Kanaalweg in Scheveningen rond 1977.

Biografie aangepast

De Wikipedia-foto

De Wikipedia-foto

De Engelstalige biografie op de hoofdpagina is aangepast. Dit komt o.a. doordat de informatie op Wikipedia (NL) onjuist was en aangepast moest worden. Inmiddels is ook deze informatie bijgewerkt en er is zelfs een vrij recente foto van Bojoura op Wikipedia geplaatst.

 

Bojoura en Buffoons op CD

allgoodgiftsUniversal Music BV brengt in de serie ‘The Golden Years of Dutch Pop Music’ een dubbel-cd uit met het werk van The Buffoons, een popgroep uit Twente die in de jaren ’60 en ’70 furore maakte. In 1972 bracht de band een 7″ single uit samen met Bojoura. Hierop de nummers: ‘All Good Gifts’, ‘Day by Day’ en ‘By my side’. Deze nummers zijn nu ook te beluisteren op deze CD-release.

Het is niet bekend of er nog meer werk van Bojoura in ‘The Golden Years of Dutch Pop Music’ zal verschijnen. Deze release is de eerste waarin opnames voorkomen die destijds op het CBS-label zijn uitgebracht. Wel laat Universal Music BV weten dat er ook nog ‘Multi-artist’ compilatie CD’s in de reeks zullen uitkomen. Het is goed mogelijk dat ‘Everybody’s Day’ en ‘The Letter’, beide met B-kant hierop voor zullen komen volgens een woordvoerder.

Onbekend nummer van Bojoura gevonden!

Kunst_voor_kinderen_400 Kunst_voor_kinderen_400bOp 20 September 1966 ging in de Cornelia Houtstraat 5, Den Haag, de Stichting Academie voor Podiumvorming van start. Om ‘Terre des Hommes’ te steunen maakten de leden van de stichting de LP ‘Kunst voor Kinderen’. Aan deze LP werkten een aantal musikanten mee, die later een bekende naam warden in de Nederlandse muziek- en theaterwereld. Onder hen: Paul van Vliet, Tony Nolte, Wim van Tuyl, Hu and the Hilltops en Bojoura van Melzen, die ‘Rose d’Eau’ zong.